صادرات به ترکیه برای بازرگانان و تاجران ایرانی بسیار حائز اهمیت است. این کشور، مرز مشترکی با ایران داشته و روابط تجاری خوبی بین آنها برقرار است. صادرات به کشور ترکیه مزایای زیادی برای بازرگانان ایرانی به همراه داشته و از طریق روشهای مختلف امکانپذیر است. تنها نکته قابل توجه اینجاست که برای ارسال هر نوع کالایی به ترکیه، باید نسبت به قوانین مربوط به آن کالا آگاه باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی جامع این موضوع بپردازیم.
افزایش واردات به این کشور با سرمایه کم، پایین بودن هزینه انرژی و حقوق کارگر در ایران در مقایسه با ترکیه باعث شده تا صادرات به ترکیه بسیار مورد توجه بازرگانان قرار گیرد. البته به همان میزانی که صادرات به این کشور در ایران اهمیت دارد واردات کالا از ترکیه نیز بسیار مورد توجه قرار میگیرد و تجار ایرانی در این زمینه نیز بسیار فعال هستند. از جمله مزایای صادرات کالا به ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با تکمیل این فرم کارشناسان سامان اکسپرس در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به شما مشاوره رایگان ارائه میکنند.
برای ارسال بار به ترکیه روشهای مختلفی وجود دارند. این روشها عبارتند از:
یکی از بهترین روشها برای صادرات بار به ترکیه، حمل و نقل هوایی است که از طریق هواپیما انجام میشود. این روش برای ارسال محمولههای ارزشمند و حساس بسیار مناسب است. از جمله مزایای ارسال بار به صورت هوایی میتوان به سریع بودن و امنیت بالای آن اشاره کرد.
یکی دیگر از روشهای رایج برای صادرات کالا به ترکیه، بصورت دریایی است. دریای سیاه، دریای مدیترانه و دریای اژه از جمله مناطق آبی هستند که این کشور را احاطه کرده و امکان ارسال بار به ترکیه به صورت دریایی را فراهم کردهاند. چنانچه قصد صادرات کالاهای حجیم و سنگین به ترکیه را دارید، حمل و نقل دریایی بهترین روش خواهد بود.
در روش زمینی، محمولههای ارسالی از طریق کامیون یا قطارهای باربری از ایران به ترکیه حمل میشوند. این روش در مقایسه با سایر روشها هزینه کمتری داشته و برای جابجایی کالاهای حجیم بسیار مناسب است. با وجود مرز مشترک بین ایران و ترکیه، حمل و نقل زمینی با سرعت ایدهآلی انجام میشود.
از جمله ویژگیهای سامان اکسپرس برای صادرات کالا به ترکیه عبارتند از:
سامان اکسپرس شرایط ارسال را با نیاز مشتری سازگار میکند.
چرا سامان اکسپرس؟!
نمایندگی در سراسر دنیا
امنیت در انتقال
سرعت در حمل و نقل
ارسال به سراسر دنیا
با وجود مزایای زیادی که این نوع صادرات دارد، فرایندی نسبتا پیچیده محسوب میشود و در صورتی که با مراحل و روند انجام آن آشنایی کافی نداشته باشید، دچار ضرر مالی خواهید شد. مراحل صادرات کالا به ترکیه به شرح زیر هستند:
1️⃣ چنانچه تجربه صادرات کالا ندارید و برای اولین بار قصد انجام این کار را دارید، قبل از هرچیز باید نسبت به دریافت کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی ایران اقدام کنید. | 2️⃣ در قدم دوم نیاز است بازار ترکیه را مورد بررسی قرار دهید. همچنین رقبای خود را آنالیز کرده تا از انواع کالاهای صادراتی به ترکیه مطلع شوید. در نهایت، ضمن شناسایی میزان تقاضا در بازار، بررسی قیمت کالای مورد نظر در ترکیه و محاسبه قیمت تمام شده برای صادرات کالای مذکور، اقدام به صادرات آن کنید. |
3️⃣ یکی از مهمترین اقدامات در صادرات بار به ترکیه، شناخت قوانین و مقررات است. این کشور به منظور سازماندهی هرچه بیشتر صنعت تجارت بینالمل، قوانین و مقرراتی را در خصوص صادرات کالا تعیین کرده است. این قوانین محدودیتی برای واردکنندگان ایجاد نمیکند اما آگاهی به آنها برای تاجران الزامیست. | 4️⃣ پس از گذراندن مراحل فوق، نیاز است با شرکتهای حمل و نقل بینالمللی وارد مذاکره شده و ضمن بررسی مزایا، معایب و امکانات هرکدام، بهترین شرکت را برای ارسال بار به ترکیه انتخاب کنید. |
5️⃣ در نهایت روش موردنظر را برای صادرات بار به ترکیه انتخاب نمایید و مرسوله خود را به سامان اکسپرس واگذار کنید. | 6️⃣ در مرحله آخر کالای شما از ایران خارجی شده و وارد یکی از گمرکهای کشور ترکیه خواهد شد. در اینجا باید ترخیص بار از گمرک ترکیه انجام شود. |
به صورت آنلاین مرسوله خود را رهگیری کنید و از وضعیت آن مطلع شوید.
ترکیه از جمله کشورهاییست که نقش موثری در بازار صادراتی جهانی دارد و همواره در تلاش است میزان صادرات و واردات خود را افزایش دهد. اقلام زیادی برای واردات به ترکیه وجود دارند. البته باید در نظر داشته باشید که امکان واردات هر نوع کالایی به این کشور وجود ندارد. در ادامه به بررسی برخی از اقلام رایج برای ارسال به ترکیه خواهیم پرداخت:
زعفران از جمله کالاهاییست که در ایران به صورت گسترده کشت و برداشت میشود. این محصول توسط بسیاری از بازرگانان به نقاط مختلف جهان از جمله ترکیه ارسال میشود. کیفیت بالای زعفران ایرانی باعث شده تا در کشور ترکیه نیز محبوبیت زیادی بدست آورد. بطور معمول این محصول بصورت کیلویی همراه با مجوزهای لازم به ترکیه صادر میشود اما امکان ارسال آن تا 100 گرم بصورت چمدانی نیز وجود دارد. انواع زعفران صادراتی به ترکیه عبارتند از:
از دیگر انواع محصولات مناسب برای صادرات به ترکیه میتوان به انواع خشکبار از جمله پسته، خرما، انجیر خشک و انواع میوه خشک اشاره کرد. ایران در دو سال متوال 2021 و 2022، بازار خشکبار ترکیه را با بیشترین میزان صادرات در دست داشت. برای اطلاعات بیشتر درباره صادرات خشکبار محتوای مربوطه را مطالعه کنید.
از دیگر اقلام صادراتی به ترکیه میتوان به انواع میوههای فصلی و غیرفصلی اشاره کرد. از آنجایی که نگهداری میوه برای مدت زمان طولانی امکانپذیر نیست، برای صادرات به کشورهای با فاصله زیاد مناسب نخواهد بود. با وجود نزدیکی و همسایگی ایران و ترکیه، بازرگانان میتوانند انواع میوهها را به این کشور ارسال کنند. صادرات میوه به خارج از کشور قوانین خاص خودش را دارد که باید هر کدام به طور جداگانه بررسی شوند.
محصولات پتروشیمی نیز از دیگر اقلامی هستند که در ابعاد گسترده از ایران به ترکیه صادر میشوند. از جمله مهمترین محصولات پتروشیمی صادراتی به ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قوانین صادراتی ترکیه چندان سخت و پیچیده نیست. برخی از این قوانین عبارتند از:
همچنین برای صادرات به این کشور داشتن مدارک زیر متناسب با روش ارسالی موردنظر الزامیست:
برای فرار از عوارض، مالیات و مجوزهای صادراتی، این روش مناسب است. بر اساس قوانین موجود، مسافران اجازه دارند مقدار مشخصی کالا را وارد ترکیه کنند. البته این قانون برای هر نوع کالا متفاوت بوده و نیاز است پیش از هرگونه اقدام، قوانین کالاها را بطور دقیق مطالعه نمایید. شاید کمی عجیب بنظر برسد اما صادرات چمدانی به ترکیه، سود مالی نسبتا خوبی دارد.
ترخیص کالا از گمرک ترکیه چندان پیچیده و سخت نیست اما بهتر است این کار را به افراد متخصص و ترخیص کاران حرفهای سامان اکسپرس بسپارید. قبل از هرگونه اقدام، قوانین گمرک ترکیه را مطالعه کرده و نسبت به قوانین و مجوزهای لازم برای ترخیص کالای خود آگاه شوید.
برای ورود کالا به ترکیه، عوارضی در گمرک این کشور تعیین شده است. به منظور حمایت از تولید داخل، دولت ترکیه این عوارض را نسبتا بالا در نظر گرفته است. بنابراین بهتر است برای صادرات به ترکیه به سراغ اجناسی بروید که در این کشور چندان تولید نمیشوند و از عوارض گمرکی پایینی دارند. بدین ترتیب سود نهایی شما از صادران کالا به ترکیه بیشتر خواهد بود.
کلام آخر
ایران و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه با یکدیگر، روابط تجاری نسبتا خوبی دارند. از این رو صادرات به ترکیه بسیار مورد استقبال بازرگانان و تاجران ایرانی قرار گرفته است. در این بخش همواره سعی کردیم فرایند صادرات به این کشور را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتری در این مسیر قدم بردارید.
هر نوع مرسولهای، هر جای دنیا
سامان اکسپرس برای هر نوع مرسولهای بهترین و اقتصادیترین روش ارسال را به شما معرفی میکند؛ کافیست از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.
دبی یکی از شهرهای بزرگ و مقصد تجاری بسیار نزدیک به ما محسوب میشود. در سالهای اخیر کشور امارات پیشرفتهای...
بسیاری از افراد، وابستگی زیادی به حیوانات خانگی خود دارند. بنابراین میخواهند که در پروسه مهاجرت و اقامت، این موجودات...
مواد شیمیایی، نقشی حیاتی در صنایع مختلف ایفا میکنند. از تولید مواد غذایی و دارویی گرفته تا ساختوساز و کشاورزی،...
کارگو ایرانی در استانبول (کارگو ترکیه) اصطلاحی است که تقریباً برای تمام بازرگانان و تجاری که در زمینه تعاملات اقتصادی...