سوالات متداول | سامان اکسپرس ( سامان سریع ایرانیان )

اصطلاحات

به حمل بار از طریق سیستم حمل و نقل هوایی اتلاق می گردد که معمولاً محموله های هوایی ،محموله های تجاری می باشند . و معمولاً از طریق خطوط هوایی و یا شرکت های تجمیع کننده بار جابجا می شوند .

این نوع سرویس که مربوط به محموله های هوایی می گردد ، خدماتی را شامل می شود که در آن ها فرستنده نیازی به گرفتن بار توسط شرکت حمل کننده و یا تحویل در مقصد را ندارد و تنها نیاز به جابجایی محموله از فرودگاه مبدا تا فرودگاه مقصد دارد .

در اصطلاحات پستی ، به شرکتی که عملیات حمل را از مسیر زمین ، دریا و یا هوا انجام می دهد ، Carrier گفته می شود .

در این نوع خدمات ، گیرنده می بایست مبلغ قیمت محموله را به همراه هزینه حمل به شرکت حمل کننده پرداخت می کند و بعد از پرداخت ، شرکت حمل کننده با کسر درصد کارمزد ، مبلغ قیمت را به فرستنده باز می گرداند .

گواهی مبدا : مدرکی حاوی اطلاعات از قبیل ، محل تولید ، وزن و ابعاد و نوع کالای درون یک محموله ،که برای جابجایی بین المللی صادر می شود .

به جهت در اختیار گرفتن قیمتی از یک وسیله نقلیه مانند یک هواپیما به جهت استفاده خاص از آن فضا ، به قیمت پایین تر از قیمت تعیین شده .

این عبارت مخفف سه کلمه هزینه ، بیمه و حمل می باشد که مخصوص حمل دریایی بوده و زمانی که فروشنده درخواست حمل محموله به یک بندر گاه خاص را با تمامی تمام هزینه ها داشته باشد و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که فرستنده ، درخواست حمل بار به یک بندرگاه خاص را با قبول تمام هزینه های مرتبط داشته باشد.

منظور از این عبارت ، آخرین زمان ممکن جهت انجام عملیات پیک آپ توسط شرکت پستی می باشد . این زمان با توجه به منطقه عملیاتی و ترافیک منطقه شهری قابل تغییر است

محلی که فرستنده جهت تحویل بار به شرکت حمل کننده در نظر می گیرد که می تواند ، محل سکونت ، محل کار و یا یک محل جداگانه با شد .

فاکتور تجاری ،مدارکی که فرستنده بار جهت ارائه اطلاعات گمرکی از جمله نوع کالا ، تعداد ، ارزش بار و دلیل ارسال صادر می نماید .
شرکت حمل کننده ای که سرویس تحویل را به صورت عمومی انجام می دهد .
قوانینی که با توجه به نتایج دادگاه های قبلی صادر می شوند و معمولاً بر اساس عرف و پایه ریزی می شوند ، نه قوانین حکومتی .
شرکت و یا شخص فرستنده که با شرکت حمل کننده قراردادی را جهت تحویل محموله منعقدمی گرداند .
شرکت و یا شخص گیرنده محموله پستی ،در اکثر سیستم های پستی ،گیرنده مسئول پرداخت هزینه گمرکی در کشور مقصد می باشد .

به محموله پست شده جهت تحویل به گیرنده اتلاق می گردد.

هنگامی چند محموله که توسط چند فرستنده متفاوت ارسال شده اند را با هم در یک قالب قرارداده و تمام مجموع محموله ها با یک بارنامه هوایی کلی ارسال گردد .
کانتینرهایی با طول 20 یا 40 فوت که جهت انجام عملیات حمل و نقل دریایی ، هوایی و یا زمینی مورد استفاده می گیرد و معمولاً توسط یک کامیون تا محل بارگیری حمل می گردد .
واحد اداری ناظر بر واردات اجناس وارد شده بر یک کشور و تعیین کننده مبلغ مالیات و هزینه گمرکی در فرودگاه ها و در قسمت مسافری نیز واحدی از گمرک مستقر می باشد .با این تفاوت که در این قسمت تمام چمدان ها بازرسی نمی گردد ،اما در قسمت باری تمام محموله ها به تفکیک بررسی می گردند .
ترخیص گمرکی ، عبارتی که عملیات ارزش گزاری بر کالای وارد شده با توجه به فاکتور خرید ارائه شده از سمت گیرنده و تعیین مبلغ مالیات و هزینه گمرکی اتلاق می گردد .
فاکتوری مشابه فاکتور commercial invoice ، با این تفاوت که این فاکتور توسط شخص و برای کالاهایی در حال ترخیص هستند صادر می گردد .گمرک کشور مقصد از این مدرک جهت تعیین مبلغ گمرکی و مشخص نمودن محتوات محموله استفاده می کند .
این سرویس برای ارسال محموله هایی قابل استفاده است که شامل هزینه گمرکی می شوند . در حالت عادی ، پرداخت هزینه گمرکی به عهده گیرنده محموله می باشد اما چنانچه فرستنده مایل باشد می تواند با پرداخت مبلغی به شرکت حمل کننده هزینه گمرکی را پرداخت کند و گیرنده بدون پرداخت هزینه اضافه محموله را تحویل گیرد .
این سرویس رایج ترین نوع ارسال محموله های حاوی نمونه کالا می باشد که در آن شخص گیرنده مبلغ هزینه گمرکی مربوط را که از طرف گمرک کشور مقصد مشخص گردیده است را پرداخت می کند .
مبلغ مالیات گمرکی که بر اساس مبلغ هزینه گمرکی و به همراه مالیات ارزش افزوده از شخص گیرنده دریافت گردد .
به مرحله ای از حمل باراتلاق می گردد که در آن محموله پس از تحویل گرفتن توسط شرکت حمل کننده در مسیر خود به سمت مقصد باشد .
واحد وزنی و اندازه گیری که در سرویس های پستی قابل استفاده هستند . برای واحد وزنی معمولاً از گیلوگرم ، پوندوتن و همچنین برای اندازه گیری از سانتی متر ، اینچ و متر استفاده می شود .
به مجموع هزینه های خرید به علاوه هزینه تحویل کامل بار اتلاق می گردد .
تعهد نامه ایی که از سمت فروشنده و یا ارسال کننده محموله امضا می گردد و در آن فروشنده متعهد می شود . چنانچه محموله به صحولت کامل و سلامت به دست گیرنده نرسید و یا شرایط مورد توافق را نداشت مسئولیت پرداخت ضرر و زیان مربوطه را بپذیرد .
قراردادی مکتوب میان فرستنده و شرکت حمل کننده که در آن فرستنده موظف می شود تا قوانین خاصی را به منظور ارسال بار از طریق مسیر هوایی رعایت کند. هنگامی که چندین محموله به صورت یک مجموعه کلی ارسال می گردد ، یک بارنامه هوایی کلی صادر می شود که مربوط به مجموعه بار بوده و هر قسمت از این مجموعه ، دارای یک بارنامه تفکیکی نیز خواهد بود .(chilal ail wayloll )
معمولاً به محلی اتلاق می گردد که جهت گرفتن و یا تحویل یک بسته استفاده می شود. در سرویس های مختلف یک نقطه دسترسی می توان بصورت (A2A)که تنها به منظور تحویل بسته استفاده می گردد ، (D2A) جهت تحویل گرفتن بسته ویا (A2A) تحویل و گرفتن بسته استفاده گردد .
اتفاقی که حوزه فعالیت های پستی ، شرکت حمل کننده هیچ دخل و تصرفی در آن نداشته و غیر قابل پیشگیری می باشند مانند جنگ ، آب و هوای ناپایدار و غیره .

سوالات متداول

مواد منفجره ، مواد شیمیایی ، مواد اسیدی ، گازها ، کپسول ، سلاح سرد ، ترشی ، آبلیمو ، سرکه که می توانند درحالت مایع یا جامد باشند .
به طور معمول هیچ گونه وسایل شکستنی، تیز و بُرنده را نمی توان حمل نمود، تنها تحت شرایطی مانند بسته بندی در جعبه های چوبی و یا بصورت تخصصی و حرفه ای قابل حمل می باشد.
شرایط حمل کالا با هواپیما نسبت به حمل و نقل زمینی و دریایی متفاوت است و محموله‌ها با توجه به ماهیت، وزن، حجم و نوع هواپیمای مورد استفاده در مسیر مورد نظر، با هزینه های متفاوت، قابل حمل یا به مقدار محدود قابل حمل و یا غیر قابل حمل می‌باشند.
کلیه شرکت های حمل و نقل هوایی از جمله سامان اکسپرس موظف به تحویل محموله در مرحله قبل از ترخیص در کشور گیرنده می باشند . در این مرحله مدارک بار به صاحب بار ارائه شده و سرویس دهی به صاحب بار به پایان می رسد .
از حاصل ضرب طول و عرض در ارتفاع تقسیم بر 5000
بله – کافی است آدرس فرستنده ، گیرنده و مشخصات محموله را بطور دقیق ارسال کنید و از هزینه پیکاپ بار مطلع شوید .
کلیه هزینه ها به صورت پسکرایه و پیشکرایه دریافت میشود .
ماهیت کالا ، وزن خالص کل بار ، ابعاد دقیق بسته بندی ، شهر یا کشور فرستنده (مبدا) و شهر یا کشور گیرنده (مقصد)
براساس قوانین و مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران ، ‌ورود برخی کالاها و یا صدور آنها به طور کلی ممنوع است. بعضی از این کالاها عبارتند از: مشروبات الکلی، وسایل قمار، ‌اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه، ‌مواد مخدر،‌ نشریات، تصاویر، ‌فیلم، ‌عکس و هر کالایی که مغایر شئونات مذهبی و ملی کشور باشد،‌ هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی، ‌سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارد و یا ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ممنوع شناخته شده است .
محموله هایی با ماهیت تجاری و بدون محدودیت در وزن و ابعاد که توسط برخی تجار از کشورهای دیگر خریداری شده و یا به کشورهای دیگر بصورت حمل هوایی ارسال میشوند را کارگو می نامند .
با توجه به مقررات جاري، كليه محمولات پذيرش شده حداكثر تا 20 دلار آمريكا به ازاي هر كيلوگرم بيمه هستند.