پارچه به عنوان یک نیاز اصلی در صنعت نساجی اهمیت زیادی در بازار داخلی ایران دارد. از این رو واردات پارچه به ایران بسیار مورد توجه تاجران و بازرگانان ایرانی قرار گرفته است. داد و ستد پارچه یکی از قدیمیترین فعالیتهای بشر بوده که در طول تاریخ توسط کشورهای مختلف انجام شده است.
⭕ امروزه واردات پارچه به ایران با وجود تحریمهای اقتصادی، تشریفات گمرکی و پیچیدگیهای ترخیص کالا، مشکلات حمل و نقل از کشورهای مختلفی انجام میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی جامع مبحث واردات پارچه بپردازیم.
پوشاک یکی از سه نیاز اصلی بشر است. اصلیترین ماده اولیه برای تولید انواع لباسها، پارچه میباشد. علاوه بر پوشاک، در ساخت لوازم مختلف همچون مبلمان، پتو و … از پارچه استفاده میشود. بنابراین میتوان گفت که وجود این ماده اولیه میتواند منجر به رونق گرفتن تولید محصولات مرتبط با پارچه و اشتغالزایی در کشور شود.
🔻 واردات پارچه به ایران از کشورهای مختلفی از جمله چین، هند، ترکیه، ایتالیا و برخی کشورهای عربی توسط بهترین شرکت پست بین المللی در ایران صورت میگیرد. از طرفی، واردات پارچههای خارجی باکیفیت به کشور باعث میشود تولیدکنندگان داخلی تلاش کنند نمونههای مشابهی از نظر کیفیت با قیمت کمتر تولید کنند. بطور کلی دلایل واردات پارچه به ایران را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
واردات پارچه به ایران قوانین پیچیدهای دارد که عدم آگاهی از آنها میتواند واردکنندگان را دچار مشکل کند. از مهمترین قوانین این حوزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1️⃣ هماهنگی با شرکت ترخیص کالا | 2️⃣ شناخت انواع پارچههای ممنوعه برای واردات |
3️⃣ اخذ مجوزهای لازم: واردات برخی پارچهها همچون پارچههای مورد استفاده در صنعت نساجی نیاز به اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارند. | 4️⃣ رعایت استانداردهای کیفی: پارچههای وارداتی باید استانداردهای کیفی ایران را کسب کنند. |
هزینه واردات پارچه را نمیتوان در یک عدد دقیق محاسبه کرد؛ چراکه به معیارهای متعددی بستگی دارد. در وهله اول، نوع پارچه انتخابی شما برای واردات متناسب با نوع آن، جنس پارچه، گرماژ یا وزن پایه و سبک دوخت پارچه، ارزش نهایی و قیمت آن را تعیین خواهد کرد. پس از انجام بررسیهای اولیه از پارچه موردنظر و تعیین تمامی فاکتورهای گفته شده، قیمت پارچه مشخص خواهد شد. علاوه بر قیمت کالا، عوامل زیر نیز در تعیین هزینه واردات پارچه تاثیرگذار هستند:
با تکمیل این فرم کارشناسان سامان اکسپرس در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به شما مشاوره رایگان ارائه میکنند.
براساس قوانین، واردات پارچه نیازمند ارائه مدارک و اخذ مجوزهای لازم است که این موارد عبارتند از:
🔻 به یاد داشته باشید که بارهای پارچه باید دارای برچسب اطلاعات باشند که شامل نام کشور مبدا، محتوای بار، هویت تولیدکننده محصول و دستورالعملهای مراقبتی میشود. همچنین در برخی موارد، علاوه بر این مدارک، از بازرگانان مدارک دیگری نیز خواسته میشود که از جمله آنها میتوان به گواهی تست آتشسوزی، مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد. بهتر است پیش از هرگونه اقدام برای مبادلات منسوجات و پرداخت هزینههای قابل توجه، از افرادی باتجربه یا مشاوران این حوزه کمک بگیرید.
سامان اکسپرس شرایط ارسال را با نیاز مشتری سازگار میکند.
چرا سامان اکسپرس؟!
نمایندگی در سراسر دنیا
امنیت در انتقال
سرعت در حمل و نقل
ارسال به سراسر دنیا
زمانی که بار پارچه وارد ایران شود، پس از مراجعه به سازمانهای مربوطه مثل سازمان تجارت، گمرک و بانک مرکزی، مراحل ترخیص کالا وارد فاز جدید خواهد شد. در صورت دریافت مدارک لازم برای ترخیص بار و پرداخت عوارض و مالیات کالا، ترخیص از گمرک انجام میشود و در نهایت به دست مصرفکننده خواهد رسید.
برای واردات پارچه به ایران باید مراحل زیر به ترتیب طی شوند:
1. ثبت سفارش
2. پرداخت هزینههای لازم
3. انتخاب شرکت حمل و نقل و روش ارسال
4. ارسال بار پارچه به مقصد
5. ورود محموله به گمرک و انجام فرایند ترخیص کالا
6. پرداخت هزینههای گمرکی، تحویل مدارک و دریافت بار پارچه از گمرک
به دلیل وجود تحریمهای اقتصادی متعدد برای ایران، تولید داخلی پارچه نیاز جامعه را به این ماده اولیه برطرف نمیکند. از طرفی گاهی تیراژ پایین و ارزش افزوده بالا باعث شده است که قیمت نهایی برای پارچههای تولیدی، بسیار بالا باشد. تمامی این موارد در کنار هم منجر به نیاز به واردات پارچه از سایر کشورها شدهاند.
بیشترین میزان واردات پارچه به ایران از کشورهایی مثل چین، ترکیه، پاکستان، ایتالیا، هند و امارات متحده عربی انجام میشود. در میان این کشورها، چین و ترکیه بیشترین میزان نیاز به پارچه در ایران را تامین میکنند. حجم زیادی از واردات پارچه از مرزهای دریایی بوشهر، خرمشهر و گمرک هوایی فرودگاه امام خمینی انجام میشود.
چین، به عنوان یکی از ابرقدرتهای اقتصادی در دنیا، روابط تجاری تنگاتنگی در طی سالهای اخیر با ایران داشته است. سالهاست که مردم انواع کالاهای چینی را مییتوانند در بازارها و مراکز خرید شهرهای مختلف کشور خریداری کنند. هرچند مردم تصور چندان خوبی از کیفیت کالاهای چینی ندارند اما در هر صورت نمیتوان قدرت این کشور را در تولیدات جهانی دست کم گرفت.
از طرفی، بسیاری از بازرگانان با واردات از چین سود خوبی بدست آوردهاند. یکی از انواع پارچههایی که نیاز به آن در ایران بسیار احساس میشود؛ پارچه سیاه و چادری است. چین نیز ضمن شناسایی بازار هدف خود، چنین پارچههایی را تولید کرده است. همچنین واردات پارچه نخی از چین میتواند با تقاضای زیادی در کشور مواجه شود. با وجود اینکه واردات پارچه از چین فرایند نسبتا سختی است و بدلیل مسافت زیاد و سختیهای حمل بار بسیار از بازرگانان از ورود به این عرصه خودداری میکنند، اما با شناخت و آگاهی کافی میتواند به یک تجارت پرسود تبدیل شود.
ترکیه، کشوری واقع در همسایگی ایران، مقصدی جذاب برای بسیاری از بازرگانان کشور است. این کشور در سال 1996 با پذیرفتن قوانین گمرکی اتحادیه اروپا و پیوست به آن، تحولات گستردهای در مبادلات تجاری بینالمللی خود ایجاد کرد. از طرفی، این کشور در زمینه تولید پارچههای باکیفیت جایگاه خوبی در دنیا دارد و برای ایرانیان نیز بسیار جذاب است. برای واردات از ترکیه نیاز است مراحل آن را موبهمو اجرا کرده و از تمامی قوانین آن آگاه باشید.
دبی، شهری واقع در امارات متحده عربی امروزه به عنوان یکی از پیشرفتهترین مناطق دنیا شناخته میشود. موقعیت جغرافیایی استراتژیک این شهر باعث شده تا به یکی از مراکز اقتصادی مهم در خاورمیانه تبدیل شود. فاصله کم دبی با ایران باعث شده تا تبادلات تجاری خوبی بین هر دو برقرار شود. برای واردات از دبی نیز مشابه سایر کشورها نیاز است قوانین بروز شده گمرکی این کشور را مطالعه کرده و از مراحل انجام آن به خوبی آگاه شوید.
کالاهای وارداتی زیادی از هند وجود دارند که پارچه یکی از اصلیترین آنهاست. پارچههای هندی قیمت مناسبی داشته و تجرات آنها برای تجار و بازرگانان ایرانی بسیار مقرونبهصرفه است. از طرفی، پارچههای هندی تنوع بسیار زیادی داشته و با انواع سلیقهها تطابق دارند. تجارت بین هند و ایران از طریق روشهای مختلف از جمله زمینی، دریایی و هوایی امکانپذیر است. از این رو برخی بازرگانان ایرانی، واردات بسیاری از کالاها را از این کشور انجام میدهند.
در صورتی که برای واردات پارچه از هر یک از کشورهای امارات، ترکیه، چین، هند و سایر کشورها از طریق سامان اکسپرس اقدام کنید، به راحتی میتوانید از طریق سیستم آنلاین پیگیری مرسوله از وضعیت لحظهای بار خود آگاه شوید.
به صورت آنلاین مرسوله خود را رهگیری کنید و از وضعیت آن مطلع شوید.
کلام آخر
تقاضای بازار داخلی ایران، فرصتهای تجاری مختلفی را در اختیار بازرگانان و تاجران قرار داده است. تنها کمی مطالعه، تحقیق و مشورت از آدمهای مطمئن میتواند به شما کمک کند تا در این مسیر قدم بردارید و سود خوبی کسب کنید. واردات پارچه به ایران از جمله تجارتهای با سود بالاست؛ چراکه همیشه تقاضای زیادی برای این نوع کالا وجود دارد. از این رو در این بخش سعی کردیم اطلاعات جامع و کاملی درباره این موضوع در اختیارتان قرار دهیم.
هر نوع مرسولهای، هر جای دنیا
سامان اکسپرس برای هر نوع مرسولهای بهترین و اقتصادیترین روش ارسال را به شما معرفی میکند؛ کافیست از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.
واردات گل مصنوعی به دلیل ویژگی خاص و ماندگاری بالایی که دارد در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته...
زعفران یکی از محصولات پرطرفدار در بازارهای بینالمللی است و ایران نقش مهمی در تولید این محصول گرانبها در عرصه...
صادرات میگو به خارج از کشور در طی سالهای اخیر با رونق چشمگیری مواجه شده است. میگوی ایران به دلیل...
واردات از پاکستان به عنوان یک بخش کلیدی در تجارت بینالمللی ایران، نقش مهمی در تأمین نیازهای بازار و مصرفکنندگان...