قوانین و مراحل واردات قطعات خودرو به ایران

واردات قطعات خودرو نقش مهمی در توسعه صنعت خودروسازی و افزایش کیفیت تولیدات داخلی ایفا می‌کند. با توجه به رشد روز افزون تقاضا برای خودروهای با کیفیت و پیشرفته، نیاز به قطعاتی که استانداردهای جهانی را رعایت کنند، بیش از پیش احساس می‌شود. واردات این قطعات از کشورهای صنعتی و پیشرفته، نه تنها باعث افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل می‌شود، بلکه می‌تواند به کاهش هزینه‌های تولید و زمان مونتاژ کردن نیز کمک کند. از سوی دیگر، وجود روابط تجاری قوی با تأمین‌کنندگان بین‌المللی می‌تواند باعث انتقال تکنولوژی و دانش فنی خودروسازی به داخل کشور شود.

در این مقاله، به بررسی اهمیت واردات قطعات خودرو به ایران، مزایا و چالش‌های آن و همچنین تأثیر آن بر صنعت خودروسازی کشور پرداخته می‌شود. هدف اصلی از ارائه این مطلب، انتقال راهکارهایی برای بهبود فرآیند واردات و استفاده بهینه از قطعات وارداتی ماشین به منظور افزایش رقابت‌پذیری در بازار جهانی است.

نقش واردات خودرو

خودروسازی در ایران یکی از بزرگترین صنایع کشور محسوب می‌شود. با توجه به گسترش این صنعت در طی سال‌های اخیر و افزایش نیاز به قطعات، بازار واردات قطعات خودرو بسیار رونق پیدا کرده است. بسیاری از تاجران که به دنبال یک تجارت سودآور هستند، به سراغ واردات لوازم یدکی و یا قطعات خودرو می‌روند. این فرآیند شامل مراحل خاصی بوده و از قوانین منحصر به فرد برخوردار است. برای شروع این کار ابتدا باید مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کرده و سپس اقدام به انجام مراحل تجاری کنید.

شرایط واردات لوازم یدکی و قطعات خودرو

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، واردات لوازم یدکی و قطعات خودرو از شرایط خاص خود برخوردار است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

شرایط واردات قطعات خودرو

1️⃣ دریافت مجوزهای لازم

برای تجارت هر نوع کالایی نیاز است مجوزهای لازم از مراجع مربوطه دریافت گردد. از این رو، برای واردات لوازم یدکی و قطعات خودرو نیز باید مجوزهای مورد نیاز را شناسایی کرده و آن‌ها را دریافت کنید. برای واردات اجزاء و قطعات خاص مانند کیسه ایمنی هوا نیاز به دریافت مجوز فنی (کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت) و مجوز ارزی (دفتر صنایع خودرو-تخصیص ارز) است.

2️⃣ پرداخت هزینه‌های مربوط به واردات

یکی دیگر از شرایط لازم برای برای واردات قطعات خودرو، پرداخت هزینه‌های واردات اعم از عوارض گمرک، هزینه بیمه، هزینه حمل و نقل و ارسال بار به ایران، هزینه ثبت سفارش و سایر هزینه‌های مربوطه است.

3️⃣ قوانین و مقررات گمرک

از دیگر شروط واردات قطعات خودرو می‌توان به شناخت قوانین گمرکی اشاره کرد. قبل از هرگونه اقدام نیاز است سیاست‌های اقتصادی، محدودیت‌ها و امتیازهای تجاری را شناسایی کنید. به عنوان مثال واردات برخی قطعات خودرو به دلیل تحریم‌های موجود با محدودیت مواجه بوده و گاها ممنوع است.

4️⃣ ارائه مدارک لازم

برای واردات قطعات خودرو به ایران نیاز به ارائه اسناد و مدارک به سازمان‌های مربوطه است. از جمله این مدارک می‌توان به قاکتور، بارنامه، گواهی‌های مورنیاز، گواهی ترخیص و … اشاره کرد.

5️⃣ انتخاب شرکت مناسب برای حمل و نقل بین‌المللی

برای حمل و نقل کالاهای موردنظر، می‌توانید از خدمات شرکت‌های فعال در این حوزه استفاده کنید. متناسب با کشور مبدا، سه روش پست هوایی، دریایی و زمینی وجود دارند. انتخاب بهترین روش به معیارهای مختلفی از مدت زمان، بودجه و نوع کالا بستگی خواهد داشت.

مراحل واردات قطعات خودرو

مراحل واردات قطعات خودرو

جهت واردات لوازم یدکی و قطعات خودرو به ایران، گذراندن مراحل زیر ضروری است:

➖دریافت کارت بازرگانی و انتخاب کالاهای موردنظر برای واردات و استعلام قیمت ➖انتخاب تامین‌کننده مناسب پس از انجام تحقیقات کامل
➖عقد قرارداد و دریافت پروفرما ➖ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
➖پرداخت ارزی➖بیمه بار مانند بیمه کارگو
➖انتخاب روش مناسب حمل و نقل بین‌المللی➖انجام تشریفات گمرکی
ترخیص کالا از گمرک➖بازرگانی قطعات خودرو و فروش آن‌ها در بازارهای داخلی

با تکمیل این فرم کارشناسان سامان اکسپرس در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به شما مشاوره رایگان ارائه می‌کنند.

اطلاعات(ضروری)
اطلاعات(ضروری)
اطلاعات
روش ارسال (اختیاری)

هزینه واردات لوازم یدکی قطعات خودرو

عوامل مختفی در تعیین هزینه واردات قطعات خودرو دخیل هستند که در ادامه به بررسی مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت:

بهترین کشور جهت واردات قطعات خودرو به ایران

به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی و سیاسی موجود، امکان مبادله تجاری بین ایران و بسیاری از کشورهای دنیا وجود ندارد. با این حال قطعات ماشین سنگین و خودرو از کشورهای مختلفی وارد ایران می‌شوند. چین، آلمان، کره جنوبی (حمل بار از کره جنوبی)، ژاپن، ترکیه و آمریکا از جمله بهترین تولیدکنندگان در دنیا می‌باشند اما فقط واردات از کشورهای چین، امارات و ترکیه امکان‌پذیر است.

🔻در طی سال‌های اخیر، بیشترین سهم واردات خودرو از چین بوده و پس از آن دبی و ترکیه در رتبه‌های بعدی قرار دارند. از طرفی، استقبال از خودروهای چینی در ایران در طی سال‌های اخیر بسیار افزایش یافته و به همین علت واردات از چین می‌تواند سودآوری خوبی را برای تاجران به همراه داشته باشد.

مزایای سامان اکسپرس

سامان اکسپرس شرایط ارسال را با نیاز مشتری سازگار می‌کند.

چرا سامان اکسپرس؟!

نمایندگی در سراسر دنیا

امنیت در انتقال

سرعت در حمل و نقل

ارسال به سراسر دنیا

معرفی قطعات وارداتی خودرو در ایران

چنانچه قصد دارید در این زمینه ایران کنید، قبل از هرگونه اقدام نیاز است بازار را بررسی کرده و انواع کالاهای این حوزه را بشناسید. بطور کلی قطعات خودرو به چند دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • رکاب
  • کاپوت
  • باربند
  • سپر
  • پایه صندلی
  • کمربند ایمنی
  • کفپوش
  • ضبط صوت
  • رادیو
  • دوربین دنده عقب
  • مانیتور
  • لنت
  • پدال ترمز
  • روغن ترمز
  • لوله اگزوز
  • رادیاتور
  • مخزن سوخت
  • داشبورد
  • کیسه هوا

ترخیص قطعات خودرو در گمرک

واردات قطعات خودرو نیز همچون هر کالای دیگری نیازمند ترخیص از گمرک ایران است. برای این که بتوانید این مرحله را به راحتی پشت سر بگذارید و ضررهای سنگینی متحمل نشوید، باید اطلاعات لازم در این زمینه را بدست بیاورید. چنانچه از تجربه کافی در این مورد برخوردار نیستید، بهتر است از شرکت‌های مربوطه در ایران کمک بگیرید. برخی از قوانین لازم برای ترخیص قطعات خودرو از گمرک ایران عبارتند از:

منظور از ترخیص قطعات خودرو از گمرک این است که صاحب لوازم خودرو یا نماینده قانونی شخصی او بتواند مجوز خروج لوازم یدکی را از گمرک دریافت کند. برای اخذ این مجوز نیاز است یک سری مراحل قانونی طی شده و مجوزهای لازم دریافت گردند. این فرایند ترخیص کالا نام دارد.

اولین نکته برای اخذ مجوز ترخیص، دریافت مجوز از سازمان استاندارد است. بدین منظور می‌بایست کالاهای وارداتی دارای مهر تایید از سازمان استاندارد باشند. از جمله شرکت‌های مورد تایید سازمان استاندارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

موتور کره جنوبیشرکت رنو فرانسه
شرکت پژو فرانسهشرکت Nicnaman
شرکت نئوپلن آلمانشرکت سانتاژ اسپانیا
شرکت هیوندایشرکت ولو سوئد

مزایای واردات قطعات خودرو از امارات

مزایای واردات قطعات خودرو از امارات

در طی سال‌های اخیر، واردات کالا از دبی و کشور امارات به ایران بسیار موردتوجه تاجران و بازرگانان قرار گرفته است. در واقع این کشور به یکی از مراکز اصلی جهت انجام اموری تجاری تبدیل شده است. فاصله کم دبی با ایران منجر به کاهش هزینه‌های حمل و نقل به طرز چشمگیری می‌شود. با وجود اینکه قیمت قطعات خودرو اماراتی بالاتر از چینی‌ است اما به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و دسترسی آسان به بازارهای جهانی، این کشور به یکی از مراکز مهم واردات و صادرات قطعات خودرو تبدیل شده است.
بر اساس آمار بدست آمده، در سال 1400 ارزش واردات قطعات خودرو از امارات به ایران حدود 1 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با سال 1399، رشد 15 درصدی داشته است. از جمله قطعاتی و لوازم یدکی خودرو که از دبی به ایران وارد می‌شود شامل:

قطعات موتورقطعات بدنه
قطعات برقی و الکترونیکیقطعات سیستم تعلیق و فرمان

تعرفه واردات قطعات خودرو

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، هر کدام از قطعات از تعرفه مخصوص به خود برخوردار هستند. از این رو امکان تعیین کد تعرفه یکسان برای تمام قطعات خودرو وجود ندارد. تعرفه گمرکی لوازم یدکی خودرو در قسمت هفدهم فصل 87 ردیف 8708 کتاب مقررات صادرات و واردات قابل مطالعه است. در ادامه کد تعرفه گمرکی برخی از قطعات را بیان خواهیم کرد:

تعرفه واردات قطعات خودرو
  • تعرفه گمرکی کمربندهای ایمنی: 87082110
  • تعرفه گمرکی لنت ترمز های سوار شده برای سواری وانت: 87083011
  • تعرفه گمرکی کمک فنر برای سواری وانت: 87088011
  • تعرفه گمرکی رادیاتورها و قطعات مربوطه: 870891
  • تعرفه گمرکی غربیلک‌های فرمان خودرو سواری و وانت: 87089411
  • تعرفه گمرکی اجزاء و قطعات خاص کیسه ایمنی هوا: 87089510
  • تعرفه گمرکی لوله های فرمان خودرو سواری و وانت: 87089412
  • تعرفه گمرکی جعبه دنده خودکار: 87084015
  • تعرفه گمرکی ترمز کامل سواری و وانت: 87083022
  • تعرفه گمرکی دریچه سقف خودرو (سانروف – مانروف و…): 87082950
  • تعرفه گمرکی کیسه ایمنی هوا: 870895

سوالات متداول

کلام آخر

واردات قطعات خودرو به عنوان یکی از راهکارهای اساسی برای ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری صنعت خودروسازی کشور باید با دقت و برنامه‌ریزی دقیق انجام شود. بهره‌گیری از تجارب کشورهای پیشرفته در این زمینه و ایجاد روابط مستحکم با تأمین‌کنندگان بین‌المللی می‌تواند به انتقال تکنولوژی و دانش فنی کمک شایانی کند.
همچنین، توسعه زیرساخت‌های لازم و تسهیل قوانین و مقررات وارداتی می‌تواند روند واردات را بهبود بخشد و از چالش‌های احتمالی جلوگیری کند. با توجه به اهمیت این موضوع، لازم است که سیاست‌گذاران و فعالان صنعت خودروسازی با همفکری و همکاری، به دنبال راه‌حل‌های مناسب برای بهینه‌سازی فرآیند واردات و استفاده از قطعات وارداتی باشند. در نهایت، هدف اصلی باید دستیابی به تولید خودروهای با کیفیت و رقابت‌پذیر در بازارهای داخلی و جهانی باشد، که از این طریق می‌توان به رشد و توسعه پایدار صنعت خودروسازی کشور دست یافت.

هر نوع مرسوله‌ای، هر جای دنیا

سامان اکسپرس برای هر نوع مرسوله‌ای بهترین و اقتصادی‌ترین روش ارسال را به شما معرفی می‌کند؛ کافیست از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.

982140885160+

خدمات بار هوایی سامان اکسپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
خرید از چین [ معرفی7 سایت معتبر برای خرید از چین]

خرید از چین [ معرفی7 سایت...

خرید از چین به‌ عنوان یکی از مقاصد اصلی تجارت جهانی، در سال‌های اخیر به شدت محبوبیت پیدا کرده است....

مقالات سامان بیشتر بخوانید
واردات و حمل کالا از چین به دبی با شرایط ویژه🔔

واردات و حمل کالا از چین...

چین، به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور دنیا شناخته شده و یکی از قدرت‌های اقتصادی برتر در دنیا محسوب می‌شود. این کشور...

مقالات سامان بیشتر بخوانید
معرفی بهترین کالاها برای واردات از ترکیه

معرفی بهترین کالاها برای واردات از...

در این مقاله به معرفی بهترین کالاها برای واردات از ترکیه می‌پردازیم و نکاتی کاربردی برای موفقیت در این مسیر...

مقالات سامان بیشتر بخوانید
ارسال مدارک به ایران [ارسال پاسپورت، مدارک شغلی و تحصیلی]

ارسال مدارک به ایران [ارسال پاسپورت،...

ارسال مدارک به ایران یک فرآیند حیاتی و پیچیده است که نیازمند آگاهی و دقت ویژه‌ای است. با توجه به...

مقالات سامان بیشتر بخوانید