حمل یکسره کالا در واقع یعنی اینکه بدون تخلیه یا تحویل در گمرک، کالا به کشور وارد یا خارج شود. گاهی اوقات بازرگانان و تجار نیاز دارند که محصولات وارداتی به درون کشور را با سرعت بیشتری تحویل بگیرند. یا اینکه نگران هستند که تخلیه بار در گمرک و حمل دوباره آن آسیب زیادی به محصولات وارد کند، در چنین مواقعی به افراد پیشنهاد میشود که از روش حمل یک سره استفادهکنند.
ما در این مطلب هرآنچه که نیاز است در رابطه با روش حمل یک سره کالا در گمرک بدانید را بیان کردهایم. اگر تمایل دارید که اطلاعات بیشتری در زمینه حمل یکسره بهدست آورید، ادامه این مطلب را بههیچوجه از دست ندهید!
این روزها حمل یکسره کالا در گمرک طرفداران زیادی پیدا کرده است. چه کسی است که تمایل نداشتهباشد با هزینه کمتر و صرف وقت کوتاهتر بتواند بار خود را در مقصد تحویل بگیرد؟ در این روش حمل و نقل بینالمللی کالاهای ارسالی در گمرک تخلیه نمیشوند. در واقع روند تخلیه کالاها در گمرک و ثبت در انبار و تحویل به صاحبان و… از بین رفته و کالا بهصورت مستقیم از مبدا بهسمت مقصد ارسال میشود.
در واقع در این روش از واردات یا صادرات محصولات، فرایند گمرک روی وسیله نقلیه حامل بار انجاممیشود و محتویات آن نقشی در این زمینه نخواهند داشت. از مهمترین مزایای استفاده از حمل یکسره کالا این است که هزینه انبارداری گمرک از بین میرود و در مجموع هزینههای باربری صادرات و واردات کاهش مییابد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره قوانین واردات کالا و یا صادرات کالا مقالات مربوطه را با دقت مطالعه نمایید.
با تکمیل این فرم کارشناسان سامان اکسپرس در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به شما مشاوره رایگان ارائه میکنند.
انتخاب کالاهای مناسب برای حمل یکسره نقش مهمی در تسریع فرآیند ترخیص و جلوگیری از آسیبهای احتمالی دارد. این شیوه بیشتر برای کالاهایی توصیه میشود که شرایط نگهداری خاصی دارند یا در صورت تخلیه و بارگیری ممکن است دچار خسارت شوند.
همانطور که ذکر شد، اقلام فاسدشدنی مانند محصولات غذایی یا دارویی، به دلیل نیاز به سرعت بالا در انتقال و کمبود امکانات نگهداری در گمرک، از مهمترین گزینهها برای این نوع حمل هستند. همچنین کالاهایی که تجهیزات تعمیر و نگهداری ویژهای نیاز دارند یا گمرک فاقد زیرساخت لازم برای آنهاست، بهتر است به صورت یکسره حمل شوند تا از بروز خسارت جلوگیری شود و فرآیند ترخیص سادهتر انجام گیرد.
دستهای از کالاها بهخصوص کالاهای فاسد شدنی مانند اقلام خوراکی که بهصورت کنسرو نیستند باید بهسرعت به مقصد برسند، به همین دلیل در حمل ترانزیت این نوع کالاها از حمل یکسره استفاده میشود. از دیگر کالاهایی که لازم است برای حمل آنها از روش یکسره استفاده شود کالاهایی هستند که گمرک شرایط نگهداری از آنها را ندارد.
همچنین کالاهایی که در فرایند جابهجایی و انبارداری آسیب پذیری زیادی دارند باید بهوسیله روش یکسره کالا به مقصد برسند. در سالهای اخیر اخبار زیادی در رابطه با فاسد شدن مواد خوراکی و غذایی از جمله مرغ، گوشت برزیلی، خوراک دام و… در گمرک شنیدهایم. درباره شرایط ارسال مواد غذایی فاسد شدنی به خارج بیشتر بخوانید.
در روش حمل یکسره کالا، اظهارنامه سندی رسمی و ضروری است که اطلاعات دقیق درباره نوع کالا، مبدا، مقصد و مسیر حمل را در بر میگیرد و نقش کلیدی در تسریع فرآیند ترخیص ایفا میکند. این فرم توسط تاجر یا نماینده قانونی او تکمیل میشود و به گمرک ارائه میگردد تا اجازه عبور مستقیم کالا بدون تخلیه صادر شود. داشتن اظهارنامه برای استفاده از مزایای حمل یکسره الزامی است، مگر اینکه حمل با دفترچه بینالمللی TIR انجام شود. این سند باعث میشود که کنترلهای گمرکی بهصورت سریعتر و با حداقل توقف انجام شود و روند حمل و نقل تسهیل گردد.
بهدلیل اینکه در این روش کالاها در گمرک انبار نمیشوند، روند تشریفات بسیار سادهتر از حالت معمول است. در واقع وسیله نقلیه از گمرک عبور کرده و نیازی به تخلیه بار وجود ندارد. به همین علت استفاده از حمل یک سره کالا میتواند صرفه اقتصادی زیادی را برای بازرگانان بههمراه بیاورد.
در این روش، قبض انبار کالا روی وسیله نقلیه حامل آن صادر میشود. اگر تمایل دارید که ترخیص فوری کالا را تجربه کنید، میتوانید حمل یکسره خود را به بهترین شرکت پست بین المللی یعنی سامان اکسپرس بسپارید!
سامان اکسپرس شرایط ارسال را با نیاز مشتری سازگار میکند.
چرا سامان اکسپرس؟!
نمایندگی در سراسر دنیا
امنیت در انتقال
سرعت در حمل و نقل
ارسال به سراسر دنیا
مهمترین دلیل استفاده از روش حمل یکسره برای واردات و صادرات، هزینههای آن محسوب میشود. در صورتی که از این روش استفادهکنید میتوانید هزینههای بسیاری را مانند هزینه انبارداری، جابهجایی بار و… حذف کنید. اما باید در نظر داشتهباشید که این روش هم هزینههای مختص خودش را دارد.
حمل یکسره کالا میتواند هزینههایی تحت عنوان بیمه کردن محموله تجاری و حمل و نقل روی دست شما بگذارد. البته اگر هزینههای افزوده شده را کنار هزینههای حذف شده قرار دهید متوجه خواهید شد که واردات و صادرات با حمل یک سره بهشدت به صرفه است و نسبت به ترانزیت عادی به پول بسیار کمتری نیاز دارد.
همچنین باید بدانید که اگر برای حمل کالای خود از روش حمل یکسره استفادهکنید، میتوانید هزینههای عوارض و گمرکی کشور را نپردازید؛ بهشرط آنکه تعهد دهید که بار خود را در کشور نخواهید فروخت و وسیله نقلیه تمام و کمال از کشور خارج خواهد شد.
در روش حمل یکسره کالا، قوانین پرداخت حقوق و عوارض گمرکی تفاوتهایی با رویههای معمول دارد. کالاهایی که با این روش وارد کشور میشوند، مشمول پرداخت عوارض نیستند، چرا که به صورت مستقیم و بدون توقف وارد شده یا از کشور خارج میشوند. این اقلام نباید در گمرک تخلیه شوند و بازرسی آنها نیز به صورت ویژه و غیرمعمول انجام میشود.
برای جلوگیری از سوءاستفاده، سندی از تاجر دریافت میشود که تا خروج کامل کالا نزد گمرک باقی میماند. پس از ترخیص نهایی، سند به صاحب کالا بازگردانده میشود. همچنین برای این محمولهها، پروانه ترانزیت داخلی و بیمهنامهای بر اساس ارزش کالا صادر میشود که در صورت بروز خسارت، جبران مالی را تضمین میکند.
معمولا افراد آگاهی از اصطلاحات تخصصی در زمینه ترانزیت ندارند، به همین علت بسیاری از آنها نمیتوانند تفاوتی بین حمل یکسره و ترانزیت داخلی قائل شوند. در ادامه ما تفاوت این دو روش حمل و نقل را برای شما روشن میکنیم. ترانزیت داخلی فرایند جابهجایی کالا درون مرزهای کشور است و به این معنا است که بار از یک گمرک رد شده و در گمرک دیگری درون خود کشور تحویل داده میشود.
بهعنوان مثال شما ترانزیتی را از کشور چین خریداری کردهاید و ساکن استانهای شمالی هستید. در این حالت میتوانید بار خود را بدون توقف در گمرک بندرعباس، عبور داده و در گمرک استان نزدیک به خودتان تحویل بگیرید. زمانی که از این روش استفاده میکنید بار شما در گمرک تخلیه شده و سپس به گمرک دیگر ارسال میشود. به همین علت شما باید هزینههای انبارداری آن را بپردازید.
اما در حمل یکسره، کالا از گمرک ورودی بهوسیله همان وسیله نقلیه به گمرک خروجی میرسد. در این روش از حمل بار، حامل بار وکالت تام برای دریافت مجوز در گمرک را داراست و میتواند برای عبور از گمرک مبدا به مقصد مجوز ترانزیت داخلی نیز تهیه کند. اما در روش ترانزیت داخلی فقط صاحب بار میتواند به گمرک مراجعه کرده و با ارائه مستندات، بار خود را تحویل بگیرد.
استفاده از روش ترانزیت حمل یکسره میتواند مزایای زیادی را برای بازرگانان بههمراه داشتهباشد. از مهمترین مزایای این روش این است که واسطهها به کلی حذف خواهند شد. همچنین این روش باعث میشود که کشور ثالث نتواند بار شما را بهدلیل عدم مطابقت با قوانین بازگرداند.
بهصورت کلی استفاده از این نوع حمل و نقل باعث میشود که فرایند ترانزیت بسیار سادهتر از قبل شود و بار با سرعت بیشتری بهدست صاحب خود برسد. کاهش هزینههای حمل و نقل هم از مهمترین مزایای حمل یک سره محسوبمیشود.
مهمترین مزیت ترخیص یکسره کالا، سرعت بالا در ترخیص کالا از گمرک و صرفهجویی چشمگیر در هزینههاست. با حذف مراحل اضافی مانند تخلیه، انبارداری و بارگیری مجدد، فرآیند انتقال کالا به طور مستقیم از مبدأ تا مقصد انجام میشود. این موضوع نه تنها هزینههای جانبی مانند کرایه انبار یا هزینه توقف را کاهش میدهد، بلکه باعث صرفهجویی در زمان نیز میگردد. همچنین با سادهتر شدن تشریفات گمرکی و کاهش دخالت واسطهها، ریسک تأخیر یا آسیب به کالاها کاهش مییابد. در نتیجه، صاحبان کالا میتوانند با اطمینان بیشتری محمولههای خود را سریعتر و کارآمدتر به مقصد برسانند.
جمع بندی
حمل یکسره کالا به این معنی است که وسیله نقلیه حمل کننده بار، بدون تخلیه در گمرک عبور کرده و بار خود را در مقصد تحویل دهد. این روش میتواند مزایای زیادی از جمله کاهش هزینههای حمل و نقل و کاهش زمان ارسال کالاها داشتهباشد. بهصورت کلی ترانزیت بهروش حمل یک سره بسیار سادهتر از حالت عادی است. در صورتی که تمایل دارید برای ترخیص کالا از گمرک اطلاعات بیشتری بهدست آورید میتوانید با بهترین شرکت پست بین الملل یعنی سامان اکسپرس در تماس باشید!
هر نوع مرسولهای، هر جای دنیا
سامان اکسپرس برای هر نوع مرسولهای بهترین و اقتصادیترین روش ارسال را به شما معرفی میکند؛ کافیست از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.
هزینه ترخیص کالا از گمرک یکی از موارد مهم در زمینه واردات کالاست. بسیاری از افرادی که قصد واردات کالا...
کالای متروکه در گمرک یکی از مسائلی است که در تجارت بینالمللی و واردات و صادرات بسیار اهمیت دارد. این...
اینکوترمز (Incoterms) که مخفف International Commercial Terms است، مجموعهای از قواعد و مقررات استاندارد است که توسط اتاق بازرگانی بینالمللی...
اینویس (invoice) یا فاکتور تجاری یکی از اسناد حیاتی در معاملات تجاری است که اطلاعات دقیق و ضروری در مورد...