حمل خرده بار از چین به ایران، یک فرایند جذاب برای صاحبان کسب و کار، تاجران و بازرگانان است. برای انجام این کار نیاز است اطلاعات کافی داشته باشید و قوانین و مقررات دو کشور و همچنین روشهای آن را بشناسید. در این مطلب تمامی اطلاعات لازم برای حمل خرده بار از چین به ایران را بطور مفصل مورد بررسی قرار دادهایم. با ما همراه باشید.
چین به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی دنیا، سهم قابل توجهی از صنعت تجارت را به خود اختصاص داده است. ارسال بار تجاری از چین، از قوانین و مقررات خاص خود برخوردار است که باید نسبت به آنها آگاه باشید تا بتوانید به درستی در این مسیر قدم بردارید؛ در غیر این صورت تجارت شما با ضرر و زیان مواجه خواهد شد.
تعریف خرده بار یا گروپاژ را چنین میتوان گفت: حمل باری که حجم آنها از ظرفیت یک وسیله نقلیه کمتر باشد. برای حمل خرده بار معمولا مرسوله افراد مختلف و یا شرکتهای گوناگون در یک گروه قرار گرفته و همراه با یکدیگر ارسال خواهند شد. بدین ترتیب هزینه حمل و نقل بین فرستندگان تقسیم میگردد و در نتیجه مقرون به صرفه خواهد بود. از این رو به محمولههای خرده بار معمولا گروپاژ نیز گفته میشود.
❓ برای مثال زمانی که بخواهید کالایی را از چین به ایران ارسال کنید و حجم آنها کمتر از یک کانتینر باشد، مرسوله شما به روش LCL یا همان خرده بار ارسال خواهد شد.
حمل خرده بار از چین به ایران از طریق دو روش دریایی و هوایی امکانپذیر است که در ادامه به بررسی هر دو خواهیم پرداخت:
یکی از روشهای متداول و البته اقتصادی برای واردات کالا از چین، به صورت دریایی است. این روش در مقایسه با حمل هوایی زمان بیشتری میبرد اما برای جابهجایی کالاهای سنگین و حجیم بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. اگر صاحب کسب و کار و یا تاجر هستید، با استفاده از این روش میتوانید مقادیر کمتری از کالاهای موردنظر خود را بدون نیاز به اجاره یک کانتینر کامل و بصورت LCL به ایران وارد کنید.
♦️حمل دریایی خرده بار از چین به لطف دسترسی به بنادر مختلف در هر دو کشور، انعطافپذیری بالایی را به بازرگانان میدهد.
از جمله نکات مهم برای حمل خرده بار از چین به ایران به صورت دریایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✔ در این روش، بخشی از ظرفیت کانتینر براساس CBM اجاره داده میشود. یک CBM معادل یک متر مکعب است و حداقل حجم قابل اجاره از ظرفیت یک کانتینر برابر با یک CBM میباشد. چنانچه حجم بار ارسالی کمتر از یک CBM باشد، ملاک محاسبه هزینه آن یک CBM خواهد بود.
برای مثال اگر قصد ارسال یک موبایل را داشته باشید که حجم آن 0/3 متر مکعب باشد، هزینه آن براساس یک CBM محاسبه خواهد شد. در نتیجه فرستنده باید هزینه 0/7 متر مکعب فضای استفاده نشده را نیز بپردازد. نکته دیگر این است که حداثر وزن بار در یک CBM برابر با 1000 کیلوگرم است. در صورتی که وزن یک بار یک CBM بیش از 1000 کیلوگرم باشد، هزینه آن براساس دو CBM محاسبه خواهد شد.
حمل هوایی، نه تنها برای جابهجایی بار از چین به ایران، بلکه برای تجارت کل جهان یک روش حیاتی محسوب میشود. حمل هوایی خرده بار از چین مزایای زیادی را به همراه دارد که از جمله آنها میتوان به سریع بودن زمان ارسال، امنیت بیشتر محموله و… اشاره کرد.
این روش برای بازرگانان بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه هر تاجری برای یک بار هم که شده در یک بازه زمانی کوتاه نیاز به ارسال سریع سمپل و یا نمونه محصول مورد نظر دارد. در نتیجه میتواند از این روش برای ارسال نمونه کالا از چین استفاده کند.
یکی از معایب اصلی و مهم حمل و نقل بار بصورت هوایی، هزینههای بالای آن میباشد. در محاسبه هزینه روش هوایی، سه معیار زیر دخیل هستند :
وزن واقعی در واقع همان وزن کالا بر روی باسکول است. هر چقدر رقم بدست آمده بیشتر باشد، طبیعتاً هزینه ارسال آن بیشتر خواهد بود.
وزن حجمی بار از طریق فرمول زیر بدست میآید:
طول * عرض * ارتفاع / 6000
دلیل محاسبه وزن حجمی این است که گاهی یک بار وزن کمی دارد اما حجم آن زیاد است مانند عروسکهای خرسی و پشمی!
میزان خطرناک بودن یک کالا میتواند در هزینه ارسال آن تاثیر مستقیم باشد. بطور کلی کالاها را از نظر میزان خطر میتوان به 9 دسته تقسیم کرد. هر چقدر ماهیت کالای ارسالی خطرآفرینتر باشد، هزینه ارسال آن بیشتر خواهد بود.
در صورتی که تمایل دارید که از مشاوره رایگان ما در زمینه ارسال بار از چین استفاده نمایید، میتوانید با سامان اکسپرس در تماس باشید و یا فرم زیر را تکمیل نمایید.
قیمت حمل خرده بار از چین یک عدد ثابت نیست؛ چرا که به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله معیارهای دخیل در هزینه حمل خرده بار از چین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فاصله بین مبدا و مقصد میتواند در هزینه حمل خرده بار از چین تاثیر مستقیم داشته باشد. هر چقدر فاصله بین دو نقطه بیشتر باشد، هزینه ارسال نیز بیشتر خواهد بود.
طبیعتا برای انتقال بار با وزن بالا یا حجم زیاد، نیاز به پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت حمل خرده بار از چین میتوان به نوع کالا اشاره کرد. برخی اقلام نیاز به نگهداری در شرایط خاصی هستند که برای جابه جایی آنها باید هزینه بیشتری در مقایسه با کالاهای عادی پرداخت شود.
همانطور که پیشتر گفته شد، حمل هوایی بار هزینه بیشتری در مقایسه با روش دریایی دارد. بنابراین اگر نمیخواهید هزینه زیادی بابت حمل بار از چین پرداخت کنید، بهتر است به سراغ روش دریایی بروید.
سامان اکسپرس شرایط ارسال را با نیاز مشتری سازگار میکند.
چرا سامان اکسپرس؟!
نمایندگی در سراسر دنیا
امنیت در انتقال
سرعت در حمل و نقل
ارسال به سراسر دنیا
حمله خرده بار از چین به ایران کاملا بستگی به روش انتخابی شما دارد. همچنین عوامل مختلف همچون وضعیت آب و هوا، اتفاقات پیشبینی نشده و مواردی از این قبیل میتوانند مدت زمان جابهجایی بار را تغییر دهند. بطور میانگین مدت زمان ارسال بار به ایران به شرح زیر است:
✔ در روش هوایی 7 الی 10 روز
✔ در روش دریایی 30 الی 35 روز
برای ترخیص بار از چین و حمل آن به ایران باید مدارک زیر ارائه شوند:
پس از آمادهسازی تمام مدارک فوق، میتوان برای ترخیص خرده بار از چین اقدام کرد. البته این فرایند پیچیدگیهای خاص خود را داشته و تاجران باید اگاهی کامل از فرآیند انجام آن را داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.
در مواقعی که فروشنده کالا نمیتواند اسناد حمل را به نام ایران صادر کند، نیاز به سوئیچ بارنامه خواهد بود.
کلام آخر
حمل خرده بار از چین به عنوان یک راه درآمدزایی پرسود برای تاجران، بازرگانان و صاحبان کسب و کار بسیار پرطرفدار است. برای قدم گذاشتن در این مسیر نیاز است از تمامی اطلاعات گفته شده در این مطلب آگاه باشید تا دچار ضرر نشوید.
هر نوع مرسولهای، هر جای دنیا
سامان اکسپرس برای هر نوع مرسولهای بهترین و اقتصادیترین روش ارسال را به شما معرفی میکند؛ کافیست از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.
حمل و ارسال محصولات دارویی به خارج از کشور نسبت به محصولات و بارهای دیگر چالشبرانگیزتر است، چون در بسیاری...
MSDS یا به طور دقیقتر برگه ایمنی مواد که برای هر ماده شیمیایی به صورت جداگانه تهیه میشود، مجموع اطلاعات...
پارچه به عنوان یک نیاز اصلی در صنعت نساجی اهمیت زیادی در بازار داخلی ایران دارد. از این رو واردات...
این روزها شاهد رشد چشمگیر واردات کالا از ترکیه به ایران هستیم. از دلایلی که باعث افزایش واردات از کشور...